Hvordan bompengebetaling fungerer

Når du passerer en bomstasjon eller kjører om bor i en ferje registreres bombrikken din av den lokale bompengeoperatøren. Denne registreringen virker akkurat som når du betaler med kort i butikken.

Når passeringen er registrert sendes den til et nasjonalt AutoPASS-system som beregner riktig pris. Prisen bestemmes ut fra de godkjente retningslinjene for hvert bompengeprosjekt. Hvis du kjører en personbil eller lett varebil får du alltid minst 20 prosent rabatt i bomstasjoner og minst 10 prosent rabatt på ferjer.

Så snart prisen er satt får Fremtind Service beskjed om passeringen din og du kan se den når du logger inn. Vår oppgave er å kreve inn betaling for alle passeringer på vegne av de lokale operatørene.

Hvis noe er feil, eller du har blitt belastet for en passering du mener du ikke har foretatt, så kan du klage. Du kan sende klagen til oss, og så tar vi kontakt med operatøren for å få dokumentasjon på passeringen.

Lurer du på forbruket ditt eller status for fakturaer kan du logge inn for å få svar.

Logg inn

Vi anbefaler deg å betale med EHF-faktura eller e-postfaktura. Det er enkelt og billigere enn papirfaktura. EHF-faktura får du automatsik så lenge du er registrert i Elma-registeret, 

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på hvor mye turene dine koster?

Bompengekalkulator