AutoPASS-avtale
Her kan du finne svar på noen av våre mest vanlige spørsmål om AutoPASS-avtale.
Her kan du finne svar på noen av våre mest vanlige spørsmål om AutoPASS-avtale.
Nei, det gjør det ikke. Det er ikke noen månedsavgift eller årsavgift på AutoPASS-avtalen. Du betaler kun et depostitum på kr. 200 for bombrikken i tillegg til bompasseringer du har hatt. Depositumet får du tilbake når du avslutter avtalen din.
Du kan bruke bombrikken i hele Norge.
Du kan bestille feste til bombrikken på Min side.
Bestill feste til bombrikken
Det er viktig å avslutte AutoPASS-avtalen med én gang på Min side. AutoPASS-avtalen er personlig. Hvis du tar ut brikken, men ikke sier opp avtalen, må du fortsatt betale for passeringene til den gamle bilen.
Hvis du beholder brikken kan du bruke den på ny bil senere, husk da å registrere nytt registreringsnummer når det er aktuelt. Hvis du krysser av for at du ikke skal bruke brikken igjen, vil du få tilbake depositumet for brikken. Du kan kaste brikken som elektrisk avfall etter at avtalen er avsluttet.
Avtalen er personlig, så du kan ikke endre navn og fødselsdato.
Du registrerer AutoPASS-avtalen din på bilnummeret og ikke det personlige bilskiltet. Du gjør det enten på Min side ved endre bilnummer på bombrikke, eller bestiller ny. Hvis du er ny kunde, bestiller du det via vårt bestillingskjema
Det er obligatorisk for kjøretøy over 3,5 tonn i næring å ha en aktiv og gyldig bombrikke. Hvis du ikke har dette kan du tegne avtale hos Fremtind Service i dag og du vil motta bombrikken innen 1-2 uker. Du kan også få bombrikke på tollstasjoner og ferjer langs grensen.
Skal du bruke bombrikken på en ny bil med en gang, melder du endring til oss, enten via Min side eller ved å kontakte oss. Du kan også fryse bombrikken hvis du ikke skal bytte til ny bil med en gang. Skal du avslutte avtalen kan du gjøre det på Min side eller ta kontakt oss for å få tilbake depositumet. Brikken kan du kaste som elektrisk avfall.
Min side:
På Min side har du full oversikt over alle dine avtaler, også de du eventuelt har med andre bompengeselskaper om for eksempel en tilleggsavtale.
Du kan klage på gebyret innen tre uker. Bruk klageskjemaet du har mottatt eller send klagen i e-post eller i brev. Klage sendes til kontrolletaten som har ilagt gebyret, enten Statens vegvesen, politiet eller Tollvesenet. Klagen må begrunnes og legg ved vedlegg som er relevant for begrunnelsen.
Her kan lese mer om gebyr for obligatorisk brikke for tunge kjøretøy i næring.
Fyll ut feltene under for å starte en chat: