Det nasjonale regelverket for AutoPASS, krever at du må ha gyldig AutoPASS-avtale og korrekt festet bombrikke for å kunne få rabatt og andre fordeler. 

Når du mottar din nye bombrikke er det viktig at du plasserer den i riktig kjøretøy med en gang, slik at du unngår feilregistreringer i bompasseringer og på ferjeturer. 

Bombrikken skal festes øverst i frontruten, til høyre for speilet, slik at den ikke hindrer sikten til sjåføren. Mange biler har et skravert felt øverst i frontruten, da skal brikken festes i dette feltet. I lastebiler eller busser med store frontruter skal bombrikken festes i nederste del av frontruten. Pass på at den ikke blir skjult bak vindusvisker eller lignende. Det er en fordel at frontruten er varm når du skal feste bombrikken.  

Slik fester du bombrikken 

1. Rengjør frontruten der den nye bombrikken skal festes.  
2. Ta bort dekkpapiret på den ene siden av borrelåsen og fest den til det merkede området på bombrikken.  
3. Ta bort dekkpapiret på den andre siden av borrelåsen, og trykk brikken mot frontruten i 10 sekunder. 

Slik fjerner du bombrikken  

1. Det gamle festet kan sitte godt fast. Bruk limoppløsningsmiddel eller oppvaskmiddel for å løsne festet. La middelet renne ovenfra, og la virke et par minutter. 
2. Bruk et plastkort eller lignende for å løsne festet. Unngå metallgjenstander som kan skade frontruten. Til slutt rengjører du ruten. 
3. Nå er frontruten klar for ny bombrikke. 

Nytt feste til bombrikken

Hvis du trenger nytt feste til bombrikken, kan enkelt bestille dette i vår nettbutikk. Har du ikke handlet i vår nettbutikk før velger du "Ny kunde", deretter om du er  "Privat" eller "Bedrift", og følger stegene.

Bestill brikkefeste