Hvordan bompengebetaling fungerer

Når du passerer en bomstasjon eller kjører om bord i en ferje registreres bombrikken din av den lokale bompengeoperatøren. Denne registreringen virker akkurat som når du betaler med kort i butikken.

Når passeringen er registrert sendes den til et nasjonalt AutoPASS-system som beregner riktig pris. Prisen bestemmes ut fra de godkjente retningslinjene for hvert bompengeprosjekt. Hvis du kjører en personbil eller lett varebil får du alltid minst 20 prosent rabatt i bomstasjoner og minst 10 prosent rabatt på ferjer.

Så snart prisen er satt får Fremtind Service beskjed om passeringen din og du kan se den når du logger inn. Vår oppgave er å kreve inn betaling for alle passeringer på vegne av de lokale operatørene.

Hvis noe er feil, eller du har blitt belastet for en passering du mener du ikke har foretatt, så kan du klage. Du kan sende klagen til oss, og så tar vi kontakt med operatøren for å få dokumentasjon på passeringen.

Lurer du på forbruket ditt eller status for fakturaer kan du logge inn for å få svar.

Logg inn 

Vi anbefaler deg å betale med e-faktura eller avtalegiro. Det er enkelt og også billigere enn å motta faktura i posten. E-faktura- og avtalegiroavtale ordner du selv i nettbanken din. 

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på hva bilturene dine koster?

Sjekk ut bompengekalkulatoren vår. Legg inn strekning og biltype, og du vil se hva bilturen din vil koste i bompenger.

Bompengekalkulator

Har du flere spørsmål?

Vår chatbot Ask kan svare deg på det meste om faktura, men også andre generelle spørsmål om avtalen eller Min side.